Beeld Rensenpark treetje hoger

EMMEN

Het kunstwerk op de Emmer stadsvloer dat naar de entree van het Rensenpark wijst, is vannacht een niveautje gestegen. De makers van het beeld hebben het beeld met creatieve uitspattingen op een sokkel met olifantspoten gelast. Dat ging samen met leerlingen van de praktijkschool in Emmen.

Door Vincent Trechsel

Galeriehouder Erik Knegt, kunstenaar Jan Bosman en de graffitikunstenaars Karin Siebring en Hein Winters waren er november vorig jaar verantwoordelijk voor. In één nacht stond er ineens een kunstwerk voor de oude zoo. De gemeente wist van niks, was ook meteen verantwoordelijk, maar besloot wel het beeld te laten staan.

Het probleem toen zou kunnen zijn dat een kind zich zou kunnen bezeren aan de uitsteeksels van het beeld. Daar is nu mede dankzij Melvin Telkamp en Kevin Doldersum van de praktijkschool PRO Emmen verandering in gekomen. Met een hoop kunst- en vlieg- en vooral laswerk is het beeld nu verhoogd en is het in totaal wel drie meter hoog. "Het was ook te laag", vertelt galeriehouder Knegt. "Je liep er zo omheen. Dat is zonde. Dit beeld is van Emmen, dat mag gezien worden. Dat hebben we nu gepresteerd met een samenwerking van kunstenaars uit Emmen en leerlingen van de vakschool. Ik ben heel enthousiast."