DTK’70 naar finale landstitel

KLAZIENAVEEN

DTK’70 uit Klazienaveen heeft zaterdagavond op eenvoudige wijze de finale om het landskampioenschap tafeltennis gehaald. Thuis werd in sporthal De Zon binnen één uur afgerekend met Salamanders uit Wateringen.

De eerste halve finalewedstrijd in Zuid-Holland werd met 0-3 gewonnen en Salamanders was niet met veel ambitie naar Klazienaveen gekomen. Yannick Vostes, Barry Wijers en Koen Hageraats wonnen hun wedstrijden met 3-0.

In de finale op zaterdag 19 mei gaat De Treffers Klazienaveen op jacht naar de eerste titel bij de heren. In december werd wél voor de tweede keer de beker gewonnen, maar de landstitel ontbreekt nog voor het team uit Klazienaveen. Vorig jaar werd met het kleinst mogelijke verschil de finale verloren. Speler en coach Barry Wijers kijkt uit naar de finale. “Dat is de wedstrijd waar we het hele jaar al mee bezig zijn. In de halve finale bood Salamanders weinig tegenstand, maar dat zal in de finale anders zijn.”

Tegenstander van Itass DTK’70 wordt het Zoetermeerse Taverzo of Smash’70 uit het Gelderse Hattem. De eerste wedstrijd in deze halve finale werd in Hattem verrassend genoeg gewonnen door Smash’70. In Zoetermeer won Taverzo echter met 3-0. De beslissende krachtmeting is op zaterdagmiddag 28 april, wederom in Zoetermeer.


Auteur

Kristian Elders Redacteur