Beleef- en speeltuin van de Vuurtoren open

EMMEN

Met man en macht is de afgelopen weken gewerkt aan de beleef- en speeltuin van kinderdagcentrum de Vuurtoren in Emmen. Dit centrum is onderdeel van Stichting De Trans. Professionals en medewerkers van De Trans hebben deze speciale tuin samen ontworpen en aangelegd.

Het resultaat werd donderdagmorgen feestelijk gevierd met ouders, kinderen, medewerkers van De Trans en alle overige betrokkenen die ervoor zorgden dat de beleef- en speeltuin is gerealiseerd. De beleef- en speeltuin grenst aan een mooi bosgebied. Waar mogelijk is daarom gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die het kind op allerlei manieren uitdagen om op avontuur te gaan. Zo zijn er onder meer een zandfabriek, een speelheuvel, een beleefpad en een schommel - speciaal voor kinderen die van een rolstoel gebruik maken - te bewonderen.

Kinderdagcentrum de Vuurtoren biedt behandeling, begeleiding en verzorging aan kinderen met een ontwikkelachterstand in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.