‘Emmenaar is een nuchtere theaterbezoeker’

EMMEN

Het Atlas Theater trekt dit seizoen volgens Machteld van der Werf zo’n 45.000 bezoekers. Zij is tevreden over de bezettingsgraad, maar streeft wel naar 55.000 bezoekers in het volgende seizoen. “Dat is ambitieus, maar haalbaar.”

Door Wouter Bessels

Het derde aanstaande seizoen van het Atlas biedt primeurs voor alle leeftijden. Zo start het theater met Atlas voor Kids, waarmee kinderen op speelse wijze met het pluche kennis te laten maken. Ook wordt samengewerkt met basisscholen in de gemeente Emmen. Jongeren tussen 16 en 23 kunnen bij elke voorstelling een kwartier voor aanvang een overgebleven kaartje voor slechts tien euro kopen. Ouderen kunnen dankzij ‘Vier het leven’ met een maatje het theater bezoeken en speciaal voor vrouwen zijn er Ladies Nights; mannen zijn overigens ook welkom.

“En grote kans dat Dr. Pol in september naar Emmen komt”, verklapt Van der Werf. “De bekendste dierenarts van Amerika. Ik hoop dat het doorgaat.”

En hoe zit het dan met de Dagblad van het Noorden zaal? De ambitie van het Atlas Theater is om in die kleine zaal voornamelijk popmuziek te programmeren. Na de zomer gaat dat onderdeel van start, aldus Van der Werf. “We zijn in gesprek met Richard de Groot van No Limit Events over de programmering en met NDC mediagroep willen we een 1-2tje doen wat betreft kaartverkoop. Het heeft wat voeten in de aarde, maar het Atlas als poppodium gaat er eind dit jaar wel komen.”

Van der Werf gaat haar tweede seizoen in als theatermanager, een functie die vroeger te boek stond als theaterdirecteur. Het gezicht van de zaak. Dat wil zij ook te allen tijde zijn. “Ik krijg steeds een beter beeld van de Emmer theaterbezoeker en wil zoveel mogelijk bij voorstellingen aanwezig zijn. Rondlopen in de foyer, praten met bezoekers en tips krijgen. Wat ervaren zij, maar ook wat willen ze hier zien optreden? De Emmenaar is nuchter, weet wat ‘ie wil en is heerlijk eerlijk. Daarnaast praat ik regelmatig met mijn collega’s van de omliggen theaters in Assen, Hoogeveen en Meppel, om samen de programmering zo goed mogelijk af te stemmen. Zo leer je iedereen goed kennen. Weet je, het publiek geeft terug wat ik nodig heb. Dat geeft een voldaan en ook trots gevoel.”

Bekijk het volledige theateraanbod van het nieuwe seizoen van het Atlas Theater in Emmen op de website www.atlastheater.nl. De brochure is verschenen in een oplage van 25.000 stuks en is verkrijgbaar bij het theater.