Verenigingen collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds

EMMEN

Van maandag 28 mei tot en met zaterdag 2 juni wordt voor de 73e keer de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe gehouden. Collectanten van verenigingen komen bij de mensen aan de deur voor een bijdrage voor de cultuur en het natuurbehoud in Drenthe.

Vorig jaar heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe een paar honderd bijdragen verstrekt voor allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in de provincie. Hiermee was een totaal bedrag van 430.000 euro gemoeid. Verenigingen zelf mogen ook deelnemen aan de collecte en mogen de helft van de opbrengst gebruiken voor hun eigen verenigingskas. Cultuur- of natuurverenigingen kunnen voor 4 mei contact opnemen met de gemeente Emmen voor aanmelding. Meer informatie op: www.cultuurcollecte.nl.