Uriah Heep en The Orchestra maken line-up Retropop compleet

Emmen

Liefhebbers van seventies en eighties rock komen aan hun trekken met de laatste twee namen voor Retropop. Uriah Heep en The Orchestra (ELO) maken het programma voor Retropop compleet. Het grote muziekevenement wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni gehouden.

Uriah Heep

Led Zeppelin en Black Sabbath zijn waarschijnlijk nooit meer live te zien. Als het gaat om de ‘big four’ van seventies-hardrock blijven Deep Purple en Uriah Heep over. Laatstgenoemde band sluit dit jaar af op de NoLimitStage van Retropop. De Britse hardrockveteranen voeren de Retropop-bezoekers langs de grootste klassiekers uit de discografie, waaronder Look At Yourself, Sunrise, July Morning, meezinger Lady In Black en hun grootste hit Easy Livin. Uriah Heep speelt nog altijd met de energie en power uit de grootste succesjaren. Sommige bands zijn simpelweg niet kapot te krijgen. Uriah Heep valt daar zeker onder.

The Orchestra

The Orchestra is een band met voormalige leden van Electric Light Orchestra. De rockgroep uit Birmingham (UK) was vooral in de Jaren 70 en 80 succesvol. Dankzij haar eigen, onderscheidende stijl waarin rock, pop en klassiek naadloos en op vernieuwende wijze samenkomen, scoorde ELO veel hits zoals Can't Get It Out Of My Head, Don't Bring Me Down, Livin' Thing, Hold on Tight, Rock’n Roll is King en Mr. Blue Sky. Daardoor behoren ELO’s overweldigende producties, met meer dan 50 miljoen verkochte albums wereldwijd, tot de meest herkenbare muziek van de afgelopen 40 jaar.

Programma Retropop

Vrijdag 8 juni (16.00 – 01.00 uur), Ronan Keating, Racoon, Fischer-Z, K’s Choice, Ronnie Flex & Deuxperience band, Dare Devils en RAZZ.

Zaterdag 9 juni (12.00 – 01.00 uur), Bryan Ferry, Anastacia, Bananarama, Chef’Special, Uriah Heep, The Orchestra (ELO), Public Image LTD (Pil), Roland Gift (Fine Young Cannibals), Chi Coltrane, The Godfathers, The Wild Romance (originele begeleidingsband Herman Brood) Forever Amy (Amy Winehouse), Rootsriders (Bob Marley), Martijn Fischer Zingt Hazes, Bouke (Elvis Presley), Waylon, De Jeugd van Tegenwoordig, Jeangu Macrooy, Canshaker Pi en Eut.

Kaartverkoop

Het festivalterrein biedt vrijdag 8 juni ruimte aan 10.000 bezoekers, terwijl een dag later maximaal 20.000 muziekliefhebbers de poorten kunnen passeren. Zowel dagkaarten als passe-partouts en tickets voor overnachten op de Retropop Camping zijn te koop via www.retropop.nl en Ticketmaster.


Auteur

redactie