Strikes voor De Horst in Emmen

EMMEN

Na lang trainen op de WII-spelcomputer is het nu tijd voor het echte werk. Bewoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) van De Horst in Emmen gooien maandelijks strikes op de bowlingbaan. Vanuit een rolstoel

Bewegen is voor iedereen goed en zeker voor mensen met hersenletsel want beweging houdt de hersenen in conditie en verbetert de hersenfuncties, je motoriek en balans. Dat weet althans beweginsagoog Jeroen van der Weide.

Boksen was te zwaar, tennissen ging te snel maar van bowlen op de spelcomputer (wii) kunnen bewoners geen genoeg krijgen. Van der Weide: „Al snel werden er heuse bowlcompetities gehouden op de spelcomputer. Om de grenzen van bewoners te verleggen en ze buitenhuis bewegingservaring te laten opdoen, stelde ik voor om een kijkje te nemen op een echte bowlingbaan.” Eens per maand gaat er nu een groepje van zes bewoners met NAH bowlen op de bowlingbaan.