SC Angelslo eerste kampioen van Drenthe

EMMEN

SC Angelslo kroonde zich zaterdag tot de eerste voetbalkampioen van Drenthe. De enige nog overgebleven concurrent SV Nieuw Balinge werd in Emmen met liefst 4-0 verslagen. Oud-eersteklasser SC Angelslo keert door het kampioenschap in de vijfde klasse E na één seizoen terug als vierdeklasser. Op dat niveau werd SC Angelslo in 2013 nog kampioen.

De Emmer club laat dit seizoen indrukwekkende resultaten zien. Van de negentien gespeelde duels werden deze competitie liefst achttien gewonnen. Alleen op bezoek bij Nieuw Balinge werden punten verloren vanwege een gelijkspel (3-3). Er werd tot dusverre zeventig keer gescoord en keeper Jarno Brands kreeg slechts twaalf tegentreffers te verwerken. Uitschieters waren de thuiszeges op streekgenoot Erica’86 (5-0 op de eerste speeldag), NKVV (6-1), VCG (8-0), VVAK (5-1) en Damacota (4-0).

SC Angelslo kwam zaterdag tijdens de kampioenswedstrijd na een klein half uur op voorsprong via Ali Arslan. Nieuw Balinge moest vlak voor de rust in ondertal verder vanwege rood - twee keer geel - voor Richard van de Bossche. Rick Zondag liet de Emmenaren in de tweede helft voor de tweede en derde keer juichen. Oud-profvoetballer Dragan Sladakovic - hij speelde in het verleden voor BV Veendam en SC Heerenveen - verzorgde in de 64e minuut het slotakkoord: 4-0. Chris Schutte miste nog een strafschop namens de gasten, die even later het grote kampioensfeest zagen losbarsten op sportpark Meerdijk Noord.

Ook SC Angelslo 2 kan nog kampioen worden. Op het niveau van de reserve vierde klasse heeft het team namelijk twee punten achterstand op koploper HZVV5. Daar waar SC Angelslo 2 zaterdag thuis te maken krijgt met Sweel 2, speelt de kampioensploeg van de club de derby op Erica tegen Erica’86.


Auteur

Kristian Elders Redacteur