Bibian Delger provinciaal voorleeskampioen

EMMEN

Bibian Delger van De Diedeldoorn uit Emmen heeft vorige week de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Bibian vertegenwoordigt de provincie Drenthe op 23 mei tijdens de extra feestelijke 25e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de schouwburg van Amstelveen.

De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2018’ noemen. Daarnaast wordt de kampioen een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar. Bibian las een fragment voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten.

Bibian nam het op tegen twaalf andere Drentse finalisten. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale is georganiseerd door Biblionet Drenthe.