Zwoegend als een holbewoner Emmen door

EMMEN

De verschillen waren groot zondag in de binnenstad van Emmen. Daar waar de een de dag gezellig op een terrasje in de zon doorbracht werkte een ander zich in het zweet tijdens de Axman Challenge, een obstacle run van 6,66 of 13,13 kilometer.

Erover, eronder of er tussendoor. De Axman Challenge Emmen daagde iedereen uit. De run startte op het Raadhuisplein. In een parcours kwamen de deelnemers door het Rensenpark, over het Raadhuisplein, door de Hondsrugtunnel over de Es en door het Oranjekanaal. De routes onderweg waren bezaaid met obstakels waar de deelnemers over heen, er door heen of er onder door moesten. Voor de jongere avonturiers was er de Kids-Ouder Run. Hierbij niets geen aanpassingen, gewoon aan deelnemen volgens de organisatie en die 6,66 km onder begeleiding van je vader of moeder lopen.

Er hadden zich deze keer een record aantal deelnemers van 3000 voor de Axman Challenge opgegeven. Na een warming-up van de dj op het Raadhuisplein begonnen de deelnemers aan hun avontuur. Daar waar dit voor de een makkelijke opgaven bleek was dit voor een ander afzien waarbij samenwerking belangrijk was. De brandweer was bij de finish aanwezig om iedereen af te spuiten waardoor de deelnemers weer fris en schoon naar huis konden.