Patiënt bedankt Treant: expositie in Scheper

EMMEN

Vrijdag vond de opening van de expositie Zuidenwind van Selahattin Cosar plaats in ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep. Deze expositie is tot en met 31 juli te zien in de centrale hal.

Cosar koos bewust voor deze ziekenhuislocatie omdat hij er zelf patiënt is geweest. Met de expositie wil hij bedanken voor de goede zorg. “Ik ben zo dankbaar. Dokter Hassankhan en dokter Knipscheer hebben mij ontzettend goed geholpen”, zegt Cosar.

Selahattin Cosar is geboren en getogen in Turkije, Istanboel. Hij fotografeert sinds vijftig jaar en schrijft gedichten. In 1999 vond in Turkije een aardbeving plaats waar hij getuige van was. Sinds die tijd heeft hij veel inspiratie gekregen, die hij op foto’s en gedichten tot uiting brengt. Deze vormen samen een eenheid. Emotionele betrokkenheid bij Turkije is bij hem erg groot. Inspiratie put hij uit gevoelens van geluk en verdriet. De witte roos is door de jaren heen symbool geweest voor hem: het staat voor vrede, liefde en verzoening.