Zuidenveldtour met finish in Nieuw-Amsterdam

DALEN/NIEUW-AMSTERDAM

/DALEN - In Zuidoost-Drenthe staat op zaterdag 28 april de 27e editie van de Zuidenveldtour op het programma. De internationale wielerklassieker voor eliterenners en beloften start om 12.00 uur in Dalen.

De eerste doorkomst aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam is rond de klok van 15.45 uur. Daarna rijden de renners nog twee keer een korte omloop van bijna achttien kilometer. De organisatie verwacht de finish rond 16.30 uur aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan iets meer dan 197,4 kilometer afgelegd. Het parcours heeft ten opzichte van vorig jaar geen ingrijpende wijzigingen ondergaan. In de route zijn zeven kasseienstroken opgenomen. De meeste van die stroken zijn bekend van de Ronde van Drenthe. Er is een doorkomst in Emmen – rond 12.20 uur - waar de karavaan via de Hondsrugtunnel en de Hondsrugweg langs Wildlands wordt geleid richting Noordbarge.

Limietweg

Een ‘smaakmaker’ is ook de Limietweg: de door renners gevreesde klinkerweg langs de grens met Duitsland door het achterland tussen Emmer-Compascuum en Barger-Compascuum. Dit obstakel staat na 109 kilometer op het menu. De volledige route staat op www.zuidenveldtour.nl. Rondemiss is de 29-jarige Annelies Mensen uit Nieuw-Amsterdam.

Auteur

admin