Zilveren Bizzkidz Carmel naar finale

EMMEN

Carlijn Harms, Sanne Weering, Kirsten de Beer en Joshua Kugel, allen leerlingen in de vijfde klas van het atheneum, hebben het Carmelcollege in Emmen vertegenwoordigd tijdens de finale van Bizzkidz.

Dat is een educatieve internetgame waarin de leerlingen een managementteam vormen van een fictieve onderneming. De eindstrijd vond plaats in het gebouw van De Nederlandse Bank in Amsterdam. Het team ‘Budget Budz’ van het Carmelcollege behaalde uiteindelijk de tweede plek. Vanaf januari namen de leerlingen al deel aan diverse speelronden. Daarin moest het team van jonge leerlingmanagers telkens beslissingen nemen over een simulatiebedrijf. Van de meer dan tweehonderd teams uit het gehele land wist het team van het Carmelcollege tot de laatste dertien door te dringen. Tijdens de finale kregen alle leerlingen dezelfde opdracht: maak van het fictieve bedrijf DigiSoft een marktleiding in een zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games. Dat was geen eenvoudige opgave. Er moest over van alles nagedacht worden: bijvoorbeeld prijsstelling, productie en verkoopinspanningen. Het was een leerzame ervaring voor de leerlingen, die uiteindelijk met een zilveren beker en een bluetooth headphone naar huis gingen.

Auteur

admin