Woningplannen in voormalig ING kantoor Wilhelminastraat

EMMEN

Van Wijnen Projectontwikkeling heeft een intentie-overeenkomst gesloten met de gemeente Emmen voor de ontwikkeling van 15 stadswoningen op het terrein van het voormalig ING kantoor aan de Wilhelminastraat.

Het oude kantoorpand wordt gesloopt. Op de vrijkomende ruimte wil Van Wijnen energiezuinige woningen realiseren. Wethouder Jisse Otter: “Ik ben blij met het initiatief van Van Wijnen voor dit deel van het centrum. Dit terrein aan de Wilhelminastraat is een verpauperd gebied dat we graag willen aanpakken. Hiermee kunnen we ook dit deel van Emmen aantrekkelijk maken als woonlocatie.” Ook heeft de projectontwikkelaar interesse in het westelijk deel van de voormalige brandweerkazerne. Het gaat om het deel tussen het gebied waar Geveke woningen gaat ontwikkelen en de Hondsrugweg. Concrete plannen zijn er nog niet. Eén van de mogelijkheden voor deze locatie is een combinatie van wonen en zorg.

Intentieovereenkomst

Van Wijnen gaat de komende maanden de plannen verder uitwerken. Daarna wordt besloten of de plannen definitief kunnen worden gemaakt.

Auteur

Redactie