Vos judoka’s in de prijzen in Assen

KLAZIENAVEEN

Tijdens het zogenaamde Bartje judotoernooi in Assen behaalden de judoka’s van judovereniging Vos uit Klazienaveen vier keer goud. Ook werden er nog twee keer een zilveren en één bronzen medaille gewonnen.

Mark Breider deed het bij de heren senioren in het zwaargewicht opnieuw goed. Na een lange periode van afwezigheid op de wedstrijdmat door veel studie en werk, besloot hij in Assen weer mee te doen. Breider bereikte de finale en kwam daar de twintig kilo zwaardere Robin Bonnes uit Almelo tegen. Dat ging goed, maar Breider kwam wat ongelukkig in een houdgreep terecht waaruit hij niet meer kon ontsnappen. Toch knap om direct weer zilver te behalen na deze lange afwezigheid.

Uitstekende vorm

Nick Langerijs was bij de jongens in uitstekende vorm en won daarbij zeer overtuigend al zijn wedstrijden en daarmee dus goud. Ook zijn broer Jay kwam in een andere klasse tot dezelfde prestatie door hierin eerste te worden én de jongste broer Shane behaalde nog een gedeelde derde plaats en dus brons. Lois Klein uit Noord-Sleen deed wat van haar verwacht werd en blijft dit seizoen maar winnen. Ook nu kwam zij op de hoogste trede van het erepodium te staan. Bij de dames tot achttien jaar werd Annabel Weber eerste en Floor Maats werd hier tweede.

Auteur

Redactie