Leerlingen op de planken met musical

EMMEN

Op veel basisscholen begint het bij groep 8 alweer te kriebelen. De jaarlijkse musical komt er weer aan. Dit jaar kunnen de leerlingen meedoen aan een wel heel bijzonder project.

De Vrienden van het Atlas Theater organiseren namelijk voor het eerst de Atlas Musical Award. Johan van der Kooi vertelt: “We willen de scholen graag de gelegenheid geven om met - een deel van - hun musical op een echt podium in een echt theater te staan. Het is een prachtige ervaring voor de kinderen om in de spotlights te staan.” Met mooie belichting en goed geluid komt elke artiest in spe immers nog veel meer tot zijn recht, meent Van der Kooi. Om de drempel zo klein mogelijk te maken is de deelname geheel gratis. “En de entree voor ouders die hun kind op het podium willen zien stralen, kost ook niets.” Desgevraagd voegt Van der Kooi toe: “Uiteraard is het niet nodig om een hoog niveau te acteren. Het evenement is juist toegankelijk voor alle groepen 8 dus ze hoeven echt niet heel erg goed te zijn. Misschien zijn scholen nog niet begonnen met oefenen maar ze kunnen zich wel vast aanmelden.” Het evenement vindt plaats op woensdagochtend 27 juni en scholen kunnen zich aanmelden tot half april. Voor meer informatie: info@vriendenatlastheater.nl.

Auteur

admin