Hunebedloop in Borger wordt uitgebreid met de Oek jeugdloop

Emmen

De Hunebedloop in Borger werpt haar schaduw vooruit. Op zaterdag 5 mei wordt het sportevenement voor de vierde keer gehouden.

door Paul Abrahams

De eerste keer deden 124 hardlopers mee en een jaar later werd de grens van 200 deelnemers net niet overschreden. Vorig jaar bleef de teller van de startlijst steken op 247 namen. De kans dat het aantal deelnemers verder gaat toenemen is groot. De Hunebedloop met de afstanden vijf en tien kilometer wordt namelijk voortreffelijk georganiseerd en voert de lopers langs de mooiste plekjes in de regio Borger. Inclusief het grootste hunebed van Nederland. Daarnaast is het programma uitgebreid met de zogeheten Oek jeugdloop. Leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 kunnen zich de longen uit de lijf lopen tijdens rondjes om de kerk. Vanzelfsprekend gaan de kinderen met een medaille naar huis. Jongens en meisjes die nog energie over hebben, kunnen zich naar hartenlust uitleven op twee springkussens. Het spits van de Hunebedloop wordt zaterdag 5 mei om 11.10 uur afgebeten door de jongste kinderen. Het startschot voor de hardlopers die meedoen aan de vijf of tien kilometer klinkt om 12.15 uur. Aanmelden kan via inschrijven.nl of zaterdag 5 mei vanaf 10.30 uur in het gezondheidscentrum Borger-Odoorn aan de Hoofdstraat 32 in Borger. De kosten bedragen zes euro, inclusief tijdregistratie en een overheerlijke hunebedkoek. De kinderen mogen gratis meedoen.

Auteur

Paul Abrahams