Moby Dick heeft gouden zwemtalent

SCHOONEBEEK

In het fraaie Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven werden zaterdag de landelijke minioren Swimcup Zwemwedstrijden gehouden. Voor de jeugdige Gerjan Berends van zpc Moby Dick uit Schoonebeek was het een ultieme beleving daar in Noord-Brabant.

Gerjan mocht meedoen aan deze 50 meter wedstrijden omdat hij zich door een aantal zeer snelle tijden in zijn leeftijdsgroep hiervoor plaatste. Zijn erg snelle tijden op zaterdag zorgden ervoor dat Gerjan zich nestelde op een uitstekende eerste plaats van de landelijke eerste honderd zwemmers. Op de 50 meter vrije slag was zijn snelle tijd van 37.75 seconden goed voor goud. Ook op de 50 meter schoolslag was Gerjan niet te kloppen, want zijn tijd van 48.72 seconden was wederom goed voor een gouden plak.

Auteur

Redactie