Doelpuntloze derby in Emmen | Op de voorpagina

EMMEN

De supporters van beide kampen hadden er het nodige van verwacht, maar de gemeentelijke derby tussen thuisclub Drenthina en FC Klazienaveen (in het zwart) viel zaterdag tegen. Na negentig minuten bleek de eindstand in Emmen 0-0.

De al heel snel ingevallen Danie Slip kreeg in de eerste helft de beste kans namens de fusieclub uit Klazienaveen, maar hij miste. Dat deed Bernard Bakker - hij is oud-speler van voetbalvereniging Emmen - ook namens Drenthina. Hij raakte de paal. Drenthina werd het eerste kwartier na rust wat sterker, maar keeper Joep Verhaar stond paraat. Richting het einde van de derby kreeg Slip opnieuw een kans, maar hij wist opnieuw niet te scoren. Vlak voor tijd kreeg verdediger Jan Willem Geleynse zijn tweede gele kaart en daarom eindigde Drenthina de wedstrijd in ondertal.

DZOH

In de zaterdag tweede klasse J staat FC Klazienaveen keurig derde met 39 punten. De ploeg heeft drie punten minder - en twee wedstrijden minder gespeeld - dan koploper SV Bedum. Drenthina neemt de negende plaats in met 28 punten. DZOH won zaterdag knap met 2-1 van De Weide. De Emmenaren staan tiende met één punt minder dan Drenthina, maar de club uit de Rietlanden heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Auteur

admin