Bjarne Hemme wint Omloop door het land van Kleine Hein

EMMEN/ERICA

Bjarne Hemme uit Erica heeft in één van zijn eerste wedstrijden die hij reed bij de nieuwelingen, meteen toegeslagen. En dat nog wel in eigen omgeving, waar zaterdag de Omloop door het land van Kleine Hein werd gereden. Dat is een klassieker over een afstand van 70 kilometer met start in finish op de Emmer Meerdijk en georganiseerd door WSV Emmen.

Hemme won afgetekend de sprint van een groot koppeloton, dat bestond uit 45 renners. Leon Ellermann (Emmen) sprintte in dit gezelschap naar een uitstekende vijfde plaats. Net als bij de nieuwelingen bleef het ook bij de amateurs, die ‘s morgens hun wedstrijd reden, angstvallig stil met als logisch resultaat een massasprint, die werd gewonnen door Harko Kievit uit Leek.

Valpartijen

Als kijkspel was de wedstrijd van de junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes verreweg het leukst, al zullen sommigen daar totaal anders over denken gezien de valpartijen die zich in het begin voordeden en wellicht ook wel door een wat teleurstellende prestatie zo hier en daar. Maar er gebeurde wel veel. De meiden van WSV Emmen hadden plaatsgenomen op de eerste startrij, maar toen puntje bij paaltje kwam kon alleen Rose Kloese zich daar handhaven. Nieuweling Daniek Hengeveld uit Nootdorp werd met haar ervaring als baanrenster enigszins verrassend sprintwinnaar vóór Cathalijne Hoolwerf, die daarmee meteen ook winnares werd bij de junior-vrouwen en tevens de leiderstrui van het Healthy Ageing-klassement mocht aantrekken. Hoolwerf leidt in het Healthy Ageing Tour-klassement bij de junior-vrouwen. Ilse Pluimers werd gehuldigd bij de nieuweling-meisjes, maar die trui hoort eigenlijk om de schouders bij Sofie van Rooijen. Ook zij behoorde - net als Daniek Hengeveld en Maud Rijnbeek - tot de kopgroep. De belangrijkste uitslagen met daaronder de klasseringen van de renners van WSV Emmen zijn als volgt. Amateurs (70 km) 1. Harko Kievit, Leek 2. Jan Hekman, Norg 3. Rob van den Berghe, Enschede 4. Hans Groenhoff, Groningen 5. Ron Timmermans, Groningen 6. Roel de Vries, Utrecht 7. Mark Prinsen, Heerenveen 8. Jack Kuper, Dokkum 9. Arthur Helder, Ommen 10. Joakim Zuidema, Dokkum WSV Emmen 12. Herm Eising 20. Stef Niezing 35. Martijn van Deest 41. Stefan Meijer 45. Seine Zandbergen 56. Wilfred Drenthen 78. Bennie Gosink Junior-vrouwen (70 km) 1. Cathalijne Hoolwerf, Eemdijk 2. Sylvie Swinkels, Handel 3. Eline van Rooijen, Woerden 4. Lonneke Uneken, Veendam 5. Ilse Grit, Zwolle 6. Ingrit Verhoeff, Groot Ammers 7. Maike van der Duin, Assen 8. Eva Bijwaard, Hillegom 9. Thirza Korevaar, Groot Ammers 10. Gaby Gieskens, Den Haag WSV Emmen 15. Rose Kloese 19. Lieke Nooijen 20. Yvet Schoonewille 23. Sanne de Jonge 33. Marlies Vos Nieuwelingen-meisjes (70 km) 1. Daniek Hengeveld, Nootdorp 2. Maud Rijnbeek, Limmen 3. Ilse Pluimers, Enter 4. Lieke Janssen, Panningen 5. Cecilia van Zuthem, Zwolle 6. Sofie van Rooijen, Driel 7. Elise Uijen, Herpen 8. Senne Knaven, Strijbeek 9. Lisa van Helvoirt, Erp 10. Denice Keesman, Velserbroek Nieuwelingen (70 km) 1. Bjarne Hemme, Erica 2. Loe van Belle, Zoetermeer 3. Mike Bronswijk, Honselersdijk 4. Roan Konings, Oudenbosch 5. Leon Ellermann, Emmen 6. Joris Buters, Nootdorp 7. Elian Lagendijk, Alphen a/d Rijn 8. Pieter Prosman, Zaltbommel 9. Pepijn Reinderink, Ruurlo 10. Mike Schuch, Leek Alle uitslagen

Auteur

Redactie