Gebiedscoöperatie Zuidoost Drenthe wint publieksprijs Duurzaam Drenthe

EMMEN

Tijdens het Duurzaam Drenthe Event in Assen vorige week ging Gebiedscoorperatie Zuidoost Drenthe er met de publieksprijs vandoor. Vepa uit Hoogeveen bleek die middag het duurzaamste bedrijf.

Net als vorig jaar kon het publiek een stem uitbrengen op enkele duurzame ideeën, en deed dat dus het meest op Gebiedscoöperatie Zuidoost Drenthe. De organisatie wil bermgras een nieuwe toekomst geven. Bermgras wordt momenteel gezien als afval. Maar het is juist geschikt als grondstof voor bijvoorbeeld plaatmateriaal, papier of karton, zegt de organisatie. Hierdoor wordt een circulaire economie opgezet waardoor het proces verandert van maaien naar oogsten. Vepa uit Hoogeveen is verkozen tot ‘Hét Duurzame Drentse Bedrijf 2018’. Vepa zet zich in om plastic uit de grachten in te zamelen en te gebruiken voor het ontwikkelen van kantoormeubilair. Samen met stichting Plastic Whale gaat het Hoogeveense bedrijf de strijd aan tegen de plasticsoep. Vepa maakt van Amsterdams grachtenplastic kantoormeubelen.

Auteur

admin