Coevorden: borden WhatsApp Buurtpreventie

COEVORDEN

Je ziet het steeds meer, buurtpreventie via WhatsApp. Buurtbewoners gebruiken WhatsApp om verdachte situaties in hun buurt te signaleren. Een moderne vorm van buurtpreventie op initiatief van inwoners. De gemeente Coevorden stelt, op aanvraag, de ‘WhatsApp borden’ beschikbaar.

Voor het plaatsen van een WhatsApp bord in een buurt of wijk gelden een aantal voorwaarden. Zo moet de buurt of wijk actief een WhatsApp-groep hebben die gericht is op de veiligheid in de straat of buurt. De gemeente plaatst de borden en kijkt naar de meest geschikte plek. Dat zijn de belangrijkste invalswegen van een kern of wijk. Buurt- en wijkverenigingen of initiatiefnemers van een WhatsApp-groep kunnen een aanvraag doen. Coevorden zorgt voor plaatsing van de borden, maar bemoeit zich niet met de gesprekken in de WhatsApp groepen.

Auteur

admin