Emmense vredevlaggen gaan de wereld rond

EMMEN

De internationaal bekende vredeskunstenaar Joseph Lawrence Vasile, doet tijdens zijn wereldvredesreis, op 19 april Emmen aan. Op die dag is hij tussen 15.00 en 19.00 uur in het Tibet Museum, in het paviljoen van het Rensenpark in Emmen. Hij gaat in de oude zoo vredesvlaggen maken, die later de wereld rond zullen gaan.

Vasile begon in 2009 in Miami het project ‘Vredesvlaggen in de wind’. Hij werd daarbij geïnspireerd door de bekende Tibetaanse gebedsvlaggen, zoals die ook in het Rensenpark bij het museum en bij de Stadsboerderij hangen. Met zijn project reist de kunstenaar sindsdien de wereld rond, waarbij alle continenten de afgelopen jaren bezocht zijn. Vasile maakt de vredesvlaggen samen met de bewoners van het land dat hij bezoekt. Inmiddels hebben meer dan twintigduizend deelnemers de afgelopen jaren meegewerkt aan het vredesvlaggen-project.

In Europa heeft Vasile deze maand behalve Emmen ook Hamburg, Stonehenge in Engeland, Parijs en Brussel bezocht. De vlaggen die in Emmen gemaakt worden gaan mee op wereldreis. Later in het voorjaar worden ze in Myanmar, Thailand en Korea tentoongesteld.

Iedereen die de vrede een warm hart toedraagt, kan in het Tibet Museum van Tashi Norbu in het Rensenpark meedoen aan de workshop om een eigen vredesvlag te maken. De workshop wordt gegeven door de kunstenaar Joseph Vasile in samen werking met kunstenaar Norbu.

De workshop vindt donderdag plaats in het Tibetaans Museum in het Rensenpark. Na 17.00 uur kan het paviljoen via de ingang aan de Sterrenkamp worden bereikt. Toegang en deelname gratis.


Auteur

Redacteur