Axman Challenge mikt op drieduizend deelnemers

EMMEN

Zeven parcoursbouwers zijn vanaf dinsdag bezig om alle hindernissen op te stellen voor de eerste aflevering van de Axman Challenge in het centrum van Emmen.

De laatste hindernis wordt in de uren voorafgaand aan de start, om 11.30 uur op zondag 22 april, opgebouwd. Een van de tunnelbuizen wordt daarvoor volledig afgesloten tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Zeker is dat een recordaantal deelnemers zich heeft aangemeld voor de Axman Challenge, die voorheen de Caveman Challenge heette. Meer dan 2500 sporters verschijnen aan de start.

Volgens Jan Schutrups van de organiserende stichting doen er heel veel kinderen met hun ouders mee aan de Axman Challenge. “We hebben de afgelopen week de inschrijving weer opengesteld omdat we talrijke mailtjes kregen met het verzoek om toch maar mee te mogen doen. Ook grote groepen leden van sportscholen melden zich nu aan. We hopen stiekem zelfs naar de 3000 deelnemers te gaan. De inschrijving is tot donderdag geopend via www.axmanchallenge.nl.”

Twee grote trucks met opleggers brengen alle materialen naar Emmen. Schutrups: “De parcoursbouwers beginnen dinsdag in het Noordbargerbos met de eerste hindernis.”


Auteur

Redacteur