Ziekenhuis Treant scoort met ziekteverzuim

EMMEN

De ziekenhuislocaties van Treant hebben een van de laagste ziekteverzuimcijfers van Nederland. Hetzelfde geldt voor de ondersteunende diensten van de zorggroep. Dat blijkt uit de Vernet Health Ranking 2017, een ranglijst waarin de verzuimcijfers van Nederlandse zorginstellingen worden vergeleken.

Treant scoort een negen en behaalde, net als vorig jaar de tweede plaats. Gisteren vond in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen de feestelijke prijsuitreiking plaats. Het ziekteverzuim van het ziekenhuis en de ondersteunende diensten van Treant Zorggroep was in 2017 respectievelijk 3,69 en 3,88 procent. Een laag ziekteverzuim draagt bij aan de continuïteit van zorg: hoe minder invalkrachten nodig zijn, hoe vaker de patiënt hetzelfde gezicht aan zijn of haar bed heeft. Bovendien levert elke procent daling van het ziekteverzuim een kostenbesparing op.

Auteur

admin