Nieuw woningbouwplan Van Schaikweg

EMMEN

De gemeente Emmen heeft Geveke Bouw & Ontwikkeling uit Eelde geselecteerd voor de ontwikkeling van het terrein aan de Van Schaikweg, de voormalige brandweer-locatie in Emmen. Het woningbouwplan van Geveke bestaat uit ongeveer dertig energieneutrale koopwoningen in verschillende types met veel keuzevrijheid voor de kopers.

Wethouder Jisse Otter is tevreden over de plannen: “De gekozen materialen, de architectuur en de speelse opzet van de inrichting van het gebied maken het plan echt een aanwinst voor het centrum van Emmen. De woningen zijn duurzaam en kopers kunnen ze aanpassen aan hun eigen wensen. Daardoor zijn de woningen voor veel mensen interessant.” Een bijzonder element in het plan is de inpassing van de ondergrondse BB (Bescherming Bevolking) bunker. De bunker stamt uit de periode van de koude oorlog en is één van de best bewaard gebleven BB bunkers van Nederland. In de nieuwe plannen wordt het verouderde gebouw van de ambulancepost gesloopt en vervangen door een nieuwe entree met overkapping.

Auteur

admin