Bentheimer Classic start bij SC Angelslo

EMMEN

Voor de eerste keer onder deze naam wordt op zondag 15 april door Wieler Vereniging Cycling Mates (WVCM) de Bentheimer Classic gehouden. Dit wielerevenement is voor elke geoefende wielersporter toegankelijk.

Wanneer beginnende fietsers graag eens willen klimmen en zichzelf willen testen op klimcapaciteiten, krijgen zij zaterdag die kans. Starten en finishen kan bij de kantine van voetbalvereniging SC Angelslo op sportpark Meerdijk aan de Sint Gerardusstraat in Emmen. Kiezen kan uit twee routes: 80 of 130 kilometer. Deze zijn voorzien van pijlen.

Bargerveen

De route gaat vanuit Emmen richting het natuurgebied Bargerveen naar Duitsland. Via Twist gaan de deelnemers richting Wilsum, waar het licht glooiend richting de Wilsumer Berge gaat. Ongeveer op dit punt begint de terugreis naar Emmen voor de 80 kilometer rijders. Voor de rijders van de 130 kilometer is er nog de Kuiperberg in Ootmarsum. Vanaf daar gaat het weer terug naar Duitsland via Getelo en Itterbeck en dan om Wilsum heen, waar de deelnemers de 80 kilometer route verder oppakken. Er is verzorging onderweg. De starttijden zijn voor de 80 kilometer tussen 8.00 en 9.30 uur en voor de 130 kilometer tussen 8.00 en 9.00 uur. Meer informatie over inschrijven staat op de website www.wvcm.nl.

Auteur

Redactie