Klazienaveense viert vandaag honderdste verjaardag

KLAZIENAVEEN

Marie Tubben-Bauerhuit is vandaag – 11 april – jarig! Ze mocht vanmiddag – in bijzijn van burgemeester Eric van Oosterhout – in woonzorgcentrum Dillehof maar liefst honderd kaarsjes uitblazen.

Een eeuw geleden kwam Marie Tubben ter wereld in Barger-Compascuum, waar ze onderdeel was van een gezin met acht kinderen. Later trouwde ze met Rudolf Tubben, met wie ze drie kinderen kreeg. De familie werd na verloop van tijd uitgebreid met zes kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. In haar werkzame leven werkte ze mee op de boerderij en in het veen. “Dat was hard werken”, blikt ze terug. “Toch wilde ik er wel graag altijd verzorgd uitzien.” Lachend: “Maar dat viel in het veen niet altijd mee.” Marie Tubben beschikt over een gezonde dosis humor en tapt zelfs op haar honderdste verjaardag af en toe een mopje. Zelf lacht ze het hardst. De Klazienaveense – ze woont er al sinds jaar en dag – hield vroeger van fietstochten en busvakanties, die ze beide met haar man ondernam. En ze hield van tuinieren. “Van een mooie bloementuin kan ik ontzettend vrolijk worden.” De honderdjarige woonde voorheen in een aanleunwoning in De Melde en nu dus in Dillehof, waar ze naar eigen zeggen een goede oude dag geniet. Met al haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, verre familie en vrienden beleefde Marie Tubben woensdag een dag om niet te vergeten.

Auteur

Redactie