Ideeën voor kunstwerken

EMMEN

Leerlingen van PRO Emmen hebben vorige week samen met kunstenaar Dick Lubbersen van Atelier Helderrood ontwerpideeën voor twee kunstwerken overhandigd aan cultuurwethouder Robert Kleine.

De ontwerpen worden de komende maanden onder leiding van Lubbersen door de leerlingen uitgewerkt tot levensgrote kunstwerken. De kunstwerken worden begin juli geplaatst aan de Vreding in de looproute naar Wildlands. De gemeente Emmen wil meer jongeren in aanraking brengen met kunst en cultuur. In het kader van cultuureducatie is daarom de samenwerking gezocht met PRO Emmen. De leerlingen die aan dit project deelnemen, zijn verdeeld in drie groepen. Dat zijn een ontwerpgroep voor de leerlingen van 12 tot en met 14 jaar, een maakgroep en een plaatsgroep voor de leerlingen van 15 tot en met 18 jaar. Om inspiratie op te doen zijn de leerlingen het project onder leiding van Dick Lubbersen in februari gestart met een bezoek aan Wildlands.

Aan de slag

Daarna zijn zij samen met de kunstenaar aan de slag gegaan met verschillende ontwerpen - uitgevoerd in lagen - die uiteindelijk tot de twee ideeën hebben geleid die aan de wethouder zijn gepresenteerd. De ontwerpen worden de komende maanden verder uitgewerkt door de maakploeg, die bestaat uit leerlingen van de hout- en metaalafdeling. De kunstwerken worden begin juli door de plaatsgroep, die bestaat uit leerlingen van de groenafdeling van PRO Emmen, op de definitieve locatie aan de Vreding in de looproute naar Wildlands geplaatst.

Auteur

Redactie