Atlas Theater wordt huiskamer voor amateurs

EMMEN

Het duurt nog even, maar 16 juni vindt het Lokaal Talent Festival plaats in het Atlas Theater. Het Emmer theater wordt voor die dag omgedoopt tot een huiskamer voor amateurkunstenaars uit de gemeente. Artiesten uit alle disciplines kunnen zich opgeven om mee te doen. Koren, dansscholen, orkesten, bandjes, singer-songwriters, fotografen en vloggers kunnen meedoen.

Aanleiding voor dit festival is de jaarlijkse Maand van de Amateurkunst. Dit is een landelijk project, waar Emmen ook aan meedoet. Greetje Kuipers namens de organisatie: “In deze periode worden de amateurkunstverenigingen in de spotlights gezet en kunnen zich artistiek profileren.”

Amateurskunstveld

De organisatie van zowel de Maand van de Amateurkunst en het Lokaal Talent Festival ligt bij Greetje Kuipers. Zij werkt als ‘cultuurkoppelaar’ bij de Emmer stichting De Kunstbeweging. “Als cultuurkoppelaar heb ik de taak om het amateurkunstveld te ondersteunen. Met het festival wil ik dat veld de kans bieden om zich te presenteren in een echt theater.” Er gebeurt veel op het gebied van de kunsten in Emmen. Er zijn talloze koren, schilderclubs, dansscholen, orkesten, theatergezelschappen en bands. “Echt te veel om op te noemen”, vindt Kuipers. “En één ding hebben ze gemeen: het plezier in- en de passie voor hun activiteit.”

Publiek

Behalve het resultaat, roemt Kuipers ook de sociale functie van verenigingen. “Samen iets leuks doen en het bereiken van een nieuw publiek is voor veel verenigingen een mooi aspect. Optreden kan daar aan bijdragen en daarom bieden we deze kans. Er hebben zich al twintig groepen aangemeld.” Deelname aan het festival is gratis en voor alle leeftijden. Opgeven kan nog tot 20 april via greetje.kuipers@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie