Schooltuin St. Theresia heeft nu ook kleine kas

BARGER-COMPASCUUM

Een grote wens van de initiatiefnemer van de schooltuin - Wim Hartmann - is in vervulling gegaan. De schooltuin St. Theresia in Barger-Compascuum beschikt sinds maandag over een kleine kas waar de kinderen de zaden in kunnen voorkweken.

In 2015 is er in Barger-Compascuum een schooltuin gestart waar kinderen uit het dorp kunnen leren hoe alle groenten en vruchten groeien. Het viel Hartmann op dat kinderen tegenwoordig niet meer weten waar de groenten vandaan komen en hoe alles groeit en bloeit. Hij heeft in samenwerking met de Brede School Barger-Compascuum een schooltuin aangelegd en maandagmiddag startte het vierde seizoen van de tuin. In de tuin staan naast allerlei groenten ook een aantal fruitbomen, zodat ook die kennis wordt overgedragen op de kinderen. Daarnaast vindt er een kruisbestuiving plaats met de plaatselijke jeugdsoos. De jeugd maakt tijdens soosavonden fruit smoothies. De jongens en meiden krijgen in het najaar de oogst van de schooltuin om hun smoothies te maken. M&Gezond gaf 600 euro subsidie voor de nieuwe kas.

Auteur

Redactie