Lois Klein tweede op NK

KLAZIENAVEEN/NOORD

SLEEN - Lois Klein - een judoka van judovereniging Vos uit Klazienaveen - werd vorige week tweede tijdens het NK judo tot 15 jaar in Leek.

De kersverse Nederlands kampioen tot 18 jaar uit Noord-Sleen kwam tegen Julie Beurskens - van Theo Meijer Sport uit Leusden - tijdens de finale in de problemen door te gretig aan te vallen. Dit werd afgestraft met twee keer een wazari - dat is een half punt - tegen. Daarvoor had zij knap gewonnen van Anna Moonen uit Beveland met een ippon, van Demi Dohmen uit Geleen met een ippon en van Lisa van der Poelgeest uit Zoetermeer met een half punt. Ondanks het verlies in de finale mag Lois Klein tevreden zijn met de behaalde resultaten in dit seizoen, met als beste eindresultaat een gouden en zilveren plak behaald op een nationale titelstrijd.

Auteur

Redactie