Kick-off gezamenlijk kunstproject Zwartemeer

ZWARTEMEER

De Brede School in Zwartemeer had maandag de kick-off van het gezamenlijke kunstproject, dat onder leiding van dansdocent Adolfo Dooren stond. Door alle leerlingen werd een dans ingestudeerd als opening van het kunstproject.

In de komende twee weken volgen alle kinderen van de basisscholen in Zwartemeer vier workshops waarbij ze beeldend aan de slag gaan. De kinderen kunnen kiezen uit diverse workshops zoals fotografie, handlettering, boetseren, blinddruk en bouwen. Voor de organisatie wordt samengewerkt met de Emmer stichting De Kunstbeweging. De drie basisscholen en de voorscholen participeren in de Brede School Zwartemeer. De Brede School heeft als doel ieder kind actief in contact te brengen met cultuur en sport in de eigen omgeving. De Brede School organiseert ieder jaar een gezamenlijk project, dit jaar is er gekozen voor een kunstproject met als thema verbinding. Donderdag 19 april wordt het project afgesloten met een expositie in alle drie de scholen. Kinderen, ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de kunstwerken te komen bekijken. De drie basisscholen die meedoen aan het kunstproject zijn RKBS de Banier, CBS de Praom en OBS 't Swartemeer.

Auteur

Redactie