Drentse Talentprijs Cultuur voor Willemien Dijkstra

SLEEN/EMMEN

Musicaltalent Willemien Dijkstra (24) uit Sleen en Danshuis Noord (Zuidlaren en omgeving, red.) zijn de winnaars van respectievelijk de Drentse Talentprijs Cultuur en de Drentse Anjer Prijs. Dit werd maandagavond bekendgemaakt in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt jaarlijks door Stichting Kunst & Cultuur uitgereikt. Dijkstra - thans woonachtig in Amsterdam - ontvangt naast deze titel een bedrag van 2500 euro en een sculptuur van Els Mondt. De andere genomineerden voor de prijs waren singer-songwriter Isa Zwart uit Emmen en muzikant en liedjesschrijver Maurice Mulderij uit Hoogeveen.

Juryleden

“Het staat buiten kijf dat Willemien een talent is op het gebied van musical”, menen de juryleden. “Sterk qua expressie en motoriek, met een zeer aangename stem en een zeer verzorgde presentatie. Een dame die weet wat ze wil. Tegelijkertijd zit er een gelaagde ambitie in haar, want ze wil méér, legt de lat hoog voor zichzelf en behoudt daarbij een realistische kijk op de wereld.” Ook Loods13 uit Emmen was genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs. Deze theaterschool ontvangt 1000 euro.

Auteur

Redactie