Bewoners De Schans bij FC Emmen en Carmelcollege | Fotoserie

EMMEN

Bijna veertig bewoners van het Emmer woonzorgcentrum De Schans stonden maandagmiddag rond de klok van half drie vol spanning te wachten in de ontvangstruimte op de spelersbus van FC Emmen. Bijna acht uur later was de dag ten einde en kon teamleider Herma Winters van De Schans niets anders zeggen dan dat de dag een groot succes was.

"De bewoners hebben echt de dag van hun leven gehad", vertelt Winters. "Het is niet velen gegeven om de hele dag de spelersbus van FC Emmen als vervoersmiddel te mogen gebruiken, maar ook het eten - verzorgd door de leerlingen en docenten van het Emmer Carmelcollege - was heel erg goed geregeld. Als klap op vuurpijl hadden wij tijdens de wedstrijd van FC Emmen tegen Telstar ook nog een gehele skybox tot onze beschikking."

Bingo

Ook een aantal rondes bingo - met FC Emmen prijzen - in stadion De Oude Meerdijk mocht niet ontbreken tijdens het dagprogramma. "Bij het zien van de prijzen ging elke bewoner er goed voor zitten. Het fanatisme droop er vanaf en dat was prachtig om te zien. Dan kun je zien dat willen winnen geen leeftijd kent", zegt Jos Schaart. Hij is projectleider van Naoberschap United. Na de bingo en rondleiding in het stadion stapten de ouderen weer de spelersbus in van FC Emmen. Het werd een korte rit naar het Carmelcollege, waar rector Hans Boers de ouderen bij de hoofdingang al stond op te wachten. "Bij het zien van de ouderen kreeg ik een warm gevoel van binnen", zegt Boers. "Als Carmelcollege Emmen stellen wij graag onze school, docenten en leerlingen beschikbaar voor dit maatschappelijke project. De leerlingen hebben onder leiding van docenten een heerlijk diner bereid en hadden de eetruimte erg mooi ingericht!"

Skybox

Na het diner bij het Carmelcollege reed de bus terug naar De Oude Meerdijk. Daar keken de bewoners van De Schans vanuit de skybox naar de wedstrijd FC Emmen tegen Telstar. Nog één keer werden zij in de watten gelegd met drankjes en hapjes. Op het moment dat de wedstrijd eindigde, beseften de ouderen dat de dag er voor hen op zat. Een van de bewoners was erg ontroerd en kon nog net in woorden uitdrukken hoe fantastisch hij de dag vond. De onvergetelijke dag voor de bewoners van het woonzorgcentrum in de wijk Emmerschans was een initiatief van FC Emmen, Stichting Naoberschap United, Carmelcollege en de Vrienden van De Schans.

Auteur

Redactie