Sloopkogel zwaait weer door Rensenpark

EMMEN

‘Ohhhh!’ Het kleine kereltje in de wandelbuggy kijkt opgewonden toe hoe de kraan zich een weg beukt door het met houten planken omgeven Nimmerzat.

Het laatste uur luidt voor het uitspanninkje in het Rensenpark. Het gebouw bevindt zich vlak tegenover de grote speeltuin en het Paviljoen. In de dagen van Dierenpark Emmen was het vaak de laatste stop voor een bezoekende families, die een ijsje of een patatje wilden scoren. Maandag verdween er dus weer een klein stukje geschiedenis van de oude zoo. Tevens was de sloop van Nimmerzat het startsein voor een tweede sloopronde in het park. Ook het aanpalende en spiraalvormige Raar-Maar-Waar-Huis en de vliegenkooi gaan op termijn verdwijnen. Op de plek van Nimmerzat komt een pleintje voor op accu’s aangedreven speelautootjes, waar jonge kinderen zich kunnen vermaken. Een nieuwe attractie dus in het Rensenpark, waar het jochie in de wandelbuggy nog even op zal moeten wachten. Maar de sloop van het horecapand biedt voorlopig spektakel genoeg.

Auteur

Redactie