Ook MS onder de aandacht tijdens Emmer 4 Mijl

EMMEN

Ook Emmenaar Ronald Witteveen liep zondag mee tijdens de 4 Mijl van Emmen. Gehuld in het oranje vroeg hij samen met 42 andere lopers aandacht voor de stichting MS Research.

Door Vincent Trechsel Ronalds vrouw, Annet, lijdt al jaren aan MS en de Emmenaar haalt inmiddels al een jaar lang geld op voor de stichting die onderzoek doet naar deze verschrikkelijke ziekte. Ronald liep niet voor een goede tijd, maar wilde het ‘Oranjegevoel’ graag onderstrepen. Met zo’n 23 graden was het ook wel warm om je uit te sloven tijdens de loop. “Die conclusie had ik al gauw getrokken”, bekent hij. “Ik wilde gewoon meelopen met de groep. Een praatje maken. Bekenden van me stonden langs de route met een lekker koud biertje. Dat wilde ik ook wel, maar ik kon me nog net inhouden.”

Prachtig

Waar Ronald normaal zo’n 33 minuten doet over vier mijlen, finishte hij nu na vijftig minuten. “Het was gewoon prachtig”, blikt hij terug. “In deze regio is weinig aandacht voor MS Research dus dat we dit met elkaar hebben gedaan, is alleen maar heel goed.” Ronald stopt binnenkort met het inzamelen van geld voor de stichting en verwacht dan in totaal 4500 euro op te halen. “Annet vindt het dan ook goed zo. Het geeft veel energie, maar dat kost het ook.” Eerder deze week was op de Trianthaschool in Bargeres – waar de dochter van Ronald en Annet naartoe gaat – een verkoopactie met paaseitjes georganiseerd. Die leverde nog eens 212 euro op. Tot slot is er in mei nog een veiling in het Rensenpark waar enkele kunstwerken worden geveild. Ook dat geld gaat naar MS Research.

Openhartig interview

Ronald Witteveen verzorgt zijn vrouw fulltime, vertelde hij in november vorig jaar aan deze krant. Lees hier het openhartige interview dat Ronald en zijn vrouw Annet daarover gaven.

Auteur

Redactie