Kjeld Nuis: ‘Trots op al die mooie woorden’

EMMEN

Na twee Olympische titels, een zilveren plak op het WK en het snelheidsrecord op de schaats heeft Kjeld Nuis er een nieuwe titel bij. De schaatser uit Emmen mag zich ereburger van Emmen noemen.

Door Marc Slagter Op het podium werd Nuis in het zonnetje gezet door sportwethouder van Emmen, Bouke Arends. De wethouder prees Nuis voor zijn bijzondere prestatie om als derde schaatser van de wereld Olympisch goud te pakken op de 1000 en 1500 meter. “Ik heb al meerdere kampioenen mogen huldigen, maar daarvan ben jij de eerste Olympisch kampioen. Met deze bijzondere prestatie heb jij Emmen tot een gouden stad van Nederland gemaakt!” Sportgedeputeerde Henk Jumelet feliciteerde Emmen met Nuis als inwoner. “Sporten en bewegen vinden wij heel belangrijk. Daarvoor heb je kampioenen nodig om je aan op te kunnen trekken. Met veel trainen en inzet kan je misschien zelf ooit de nieuwe Kjeld Nuis worden. Door jouw prestaties, Kjeld, ben je niet alleen een uithangbord voor Emmen, maar ook voor de hele provincie Drenthe.”

Trots

Burgemeester Eric van Oosterhout benoemde Nuis op het podium tot nieuwe ereburger van Emmen en overhandigde hem onder luid gejuich van het toegestroomde publiek de oorkonde en bijbehorende speld. “Je bent Emmenaar en draagt dat ook met trots uit. Je bent daarmee een boegbeeld voor gezond bewegen in Nederland en Drenthe, maar ook een fantastische ambassadeur voor Emmen! Dit willen we graag onderstrepen door jou te benoemen tot ereburger.” De schaatser zelf genoot zichtbaar van de grote belangstelling voor de huldiging en de woorden die hem ten deel vielen. “Dit was echt super leuk! Als je zo in het zonnetje wordt gezet in de stad waar je woont, dan voelt dat heel bijzonder. Ik heb al zoveel leuke reacties gehad, maar dit is wel heel bijzonder. Als ik al die mooie woorden hoor dat je met sport veel kunt bereiken, dan voel ik me alleen maar trots dat ik zo gezien word.”

Vakantie

De afgelopen weken waren hectisch voor Nuis, vertelt hij natijd. “Ik heb heel veel aanvragen gehad de laatste weken van allerlei media. Ik heb diverse tv-programma’s gedaan, dat vond ik ook erg leuk om te doen. En mijn snelheidsrecord uitvoeren, was echt gaaf. Maar nu is het echt even loslaten en lekker op vakantie om op te laden voor het nieuwe seizoen.” Nuis kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. “Ik merk dat ik steeds beter word, dus dat is een mooi vooruitzicht als het seizoen eind april weer begint.” Bij welke ploeg Nuis het volgende seizoen schaatst, is nog niet bekend. “Dat weet ik nog niet, maar dat komt vast goed”, knipoogt hij. “Er is in ieder geval genoeg aandacht.” Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de huldiging van Kjeld en de renners van de 4 Mijl. https://youtu.be/KM6JfCTCUVM

Auteur

Redactie