Leerlingen scoren tienduizend euro voor goed doel

EMMEN

De eerstejaars van het Hondsrug College hebben de afgelopen maand bijna tienduizend euro voor goede doelen opgehaald. De leerlingen kwamen in actie voor het jaarlijkse project BOSS, dat staat voor: Bedenk, Onderneem, Samen, Succes.

Er werden auto’s gewassen, koekjes gebakken, lege flessen ingezameld en bijvoorbeeld een bingo georganiseerd. Het geld ging onder meer naar de Stichting Ouderenzorg die blij gemaakt werd met 3200 euro en de stichting Lymph&Co - die strijdt tegen lymfeklierkanker - kreeg 4000 euro. Maar ook het Leger des Heils en MS Research gingen niet met lege handen naar huis. Voor de succesvolste klassen was er een beker en ook taart. Wie daarvoor in aanmerking kwam werd beoordeeld door tweedejaars leerlingen van de school voor ondernemend leren. Zij waren vorig jaar actief voor het project BOSS.

Auteur

Redactie