Huldiging 'ereburger' Kjeld en lopers 4 Mijl op de plaat | Fotoreportage

EMMEN

Tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis werd vandaag gehuldigd op het Emmer Raadhuisplein. Hij werd door burgemeester Eric van Oosterhout benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen.

Er was veel belangstelling voor de Emmer schaatskampioen. Het Raadhuisplein was afgeladen vol. Gezamenlijk telde het publiek af waarna Nuis al zwaaiend het podium op kwam. De mensen klapten, filmden en staken de duim omhoog. Burgemeester Van Oosterhout kreeg daarna het woord en roemde de prestaties van de schaatser en zei het mooi te vinden dat hij het uitdraagt uit Emmen te komen. Per slot van rekening werd Nuis benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Ook wethouder Bouke Arends en Henk Jumelet van de provincie Drenthe namen het woord. Nuis kreeg niet veel later zelf de microfoon om het publiek toe te spreken. Hij zei dat hij de thuiskomst na de Olympische Spelen al fantastisch vond 'maar dit op het Raadhuisplein alleen nog maar mooier te vinden'. Nuis bedankte iedereen en wenste de deelnemers van de 4 Mijl van Emmen veel succes. "Lekker gaan sporten mensen. Je kan er hele mooie dingen mee bereiken." https://youtu.be/KM6JfCTCUVM

Auteur

Redactie