Kunstenares Mencke zet zich in voor Het Kopland in Emmen

EMMEN/NOORD

SLEEN - Kunstenares Marion Mencke uit Noord-Sleen heeft zich ingezet om Het Kopland in Emmen op te fleuren door een zestal schilderijen te doneren. Dit deed zij vrijdag.

Doordat Rob Blom van Total Artist in Emmen voor alle materialen heeft gezorgd, kon Mencke zich tijdens de Coevorder Open Atelier Dagen inzetten samen met haar bezoekers en hoofdgast wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden. Huizing schilderde de eerste circle. Alle zes schilderijen zijn geschilderd middels het fenomeen: circle painting. Als dank hebben de kinderen van Het Kopland Mencke geëerd als Burgemeester van de Cirkels door een mooie ketting en een armband te maken van cirkels van brooddeeg. Iedereen kon genieten van de ronde hapjes en de kinderchampagne om de schilderijen feestelijk te verwelkomen. Het Kopland is ontzettend blij met de inzet van Marion Mencke en alle gasten die hebben geholpen om de schilderijen zo vrolijk en mooi te maken. De kinderen in de opvang zijn erg blij met wat kleur aan de muur. Het Kopland is een maatschappelijke opvang voor vrouwen en kinderen.

Auteur

Redactie