Olifantje Mauk voor het eerst naar buiten | inclusief fotoserie

EMMEN

Het pasgeboren Wildlands-olifantje Mauk mocht vanochtend voor het eerst naar buiten. Een spannend moment voor de verzorgers, voor Mauk allesbehalve.

Het grote buitenverblijf in het park bevat enkele waterpartijen. Een zwembad voor de grote olifanten, levensgevaarlijk voor een kleintje dat niet kan zwemmen. De spanning was gauw geweken toen duidelijk werd dat de moeder en tantes van die kleine hem geen moment uit het oog verloren. Ook überhaupt het buitenverblijf betreden bleek geen enkel probleem. De kudde stond al een week ‘op stal’ dus was wel toe aan de frisse buitenlucht in de lekkere ochtendzon. Kleine Mauk liep hard mee tussen een groot aantal grijze poten om hem heen. De olifantengroep die vandaag naar buiten mocht bestond uit de kleine zelf, zijn moeder en zijn twee tantes. Ook twee puberende bulletjes mochten meelopen. Eentje zorgde nog voor wat problemen, werd wat wild en kwam te dicht bij het jongste telg. Mauks zwangere tante – die naar verwachting over twee maanden bevalt – maakte gelijk korte metten met de drieste puber. Het geouwehoer bleef even aan, maar de kleine was geen moment in gevaar. Hij kon daarna vrolijk verder met het ontdekken van zijn nieuwe leefgebied. En dat deed ie – opvallend voor zo’n jonkie – naar hartenlust. Met name ontdekken wat nou de functie is van dat lange ding aan zijn hoofd, vond het publiek leuk om te zien. Olifantenverzorger Tamara van der Valk verwacht dat de kudde nog een flinke kluif gaat krijgen aan de nu al ondernemende Mauk.

Auteur

Redactie