Obs de Viersprong ontvangt kinderboek van burgemeester | Fotoreportage

KLAZIENAVEEN

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Burgemeester Eric van Oosterhout deed dat bij de Bruna in Klazienaveen.

Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prentenboek ter beschikking gesteld voor maar twee euro. Dit jaar is dat het boek 'Raad eens hoeveel ik van je hou', dat vrijdagmorgen door de burgemeester werd uitgereikt aan een kleutergroep van obs de Viersprong. De vandaag jarige Van Oosterhout is voorzitter van het bondgenootschap voor een geletterd Drenthe. De burgervader werd door een zingende kleutergroep verwelkomd.

Auteur

Redactie