Wandeling en excursie over invasieve exoten

EMMEN/MEPPEN

In aansluiting op de lezing van woensdag 4 april houdt de IVN-Afdeling Emmen en omstreken op zondag 15 april een excursie in de Mepperdennen.

Doel van de excursie is het observeren en definiëren van de aanwezige invasieve exoten. Plantensoorten die vrij nieuw in Nederland zijn kunnen zich misschien in de toekomst invasief gaan gedragen. Enkele voorbeelden van invasieve planten exoten zijn de Grote waternavel, Japanse duizendknoop en de Reuzenbalsemien. De Coloradokever is een alom bekende invasieve diersoort. De Excursie staat onder leiding van de INV-gidsen Dick Haverkamp en Tinus Knegt. Aanvang van de excursie is om 14.00 uur. We vertrekken vanaf de Middendorpstraat in Meppen. Deelnemers moeten langs Camping Het Witte Zand, deze voorbij rijden tot de IVN- vlag. De excursie is gratis voor leden en donateurs van het IVN. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd. Voor meer informatie Dick Haverkamp, Tel. (0591) 53 19 69 of mail: dickhaverkamp22@gmail.com.

Auteur

Redactie