Nieuw tijdperk Stichting Boet'n Deure Festival

EXLOO/ODOORN

Stichting Boet'n Deure moet dit jaar afzien van het organiseren van evenementen bij Uitkijktoren Poolshoogte, in de bossen bij Exloo en Odoorn. Dit jaar is er te weinig geld om invulling te geven aan de organisatorische wensen van het bestuur.

De wensen hangen samen met het betalen van een fatsoenlijke gage aan muzikanten en geluid, het handhaven van de vrije gift op en rondom Poolshoogte en de kosten voor het vervoer van publiek van en naar het festival vanaf verder gelegen parkeerterrein. Het bestuur krijgt de begroting voor deze kwaliteitsslag helaas niet sluitend. De luisterconcerten op de speelweide van Staatsbosbeheer vonden er vanaf 1998 plaats en trokken publiek en muzikanten uit binnen- en buitenland naar de gemeente Borger- Odoorn. Poolshoogte wordt door veel liefhebbers van bluegrass, oldtime en americana geassocieerd met Stichting Boet'n Deure. Het bestuur dankt het Poolshoogte publiek via deze weg voor het vertrouwen en Staatsbosbeheer en het personeel van Restaurant Poolshoogte voor de goede en fijne samenwerking. Boet’n Deure oriënteert zich dit jaar op een nieuwe invulling voor kunst, ontmoeting en akoestische muziek in Zuidoost Drenthe. Het komende seizoen wordt in elk geval Boet'n Deure Snarenpluk georganiseerd, een kleinschalig muziekevenement. Van ‪13-15 april‬ in en om the Bluegrass Halfway House in Dalerveen met luisterconcerten van Stephanie Struijk, The Stringlers, Red Herring, Haley's Comet, Marlene Bakker en Low Joe Handsome. Hiervoor worden uitsluitend via de website kaarten verkocht: http://www.boetndeure.nl/snarenpluk-kaartverkoop.html. Over de invulling van de rest van het seizoen zal het bestuur zich na Snarenpluk beraden.

Auteur

Redactie