Gemeentegedicht: Ego-hart

Emmen

Als liefde een studie was

dan had ik het willen studeren zodat ik eerder het verschil tussen ego- en hartliefde had kunnen leren Het ego-hart droomt van romantische plaatjes en verhalen met hedendaagse prinsen op paarden die je heldhaftig en zonder vrees uit de brandende toren durven te halen Daar waar meesterwerken over zijn geschreven vol van hunkering, wanhoop en pijn en zo is ons prinsesjes in de dop geleerd dat de liefde niet anders dan gecompliceerd kan zijn Het ware hart is wars van sprookjes deze luistert enkel naar de fluistering van de ziel en spiegelt feilloos één voor één de pijnpunten waar het ego zojuist nog over viel Het heeft even geduurd voordat ik begreep hoe het nou eigenlijk zat mijn ego-hart was van hem maar mijn hart-hart is van jou mijn lieve schat © Berendy Gähler © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie