Gekleurd Grijs Festival in woonwijkcentrum Holdert

EMMEN

K&C organiseert op vrijdag 20 april in woonwijkcentrum Holdert in Emmen het Gekleurd Grijs Festival. Het gratis toegankelijke evenement voor senioren en hun familie biedt optredens, voorstellingen, workshops, presentaties en exposities.

Het festival is van 13.30 tot 19.00 uur en start met de danstheatervoorstelling “Kijk mij nou”. Een voorstelling gemaakt door choreograaf Selmar Jurian met senioren en jongeren uit Erica en omgeving. De presentatie is in handen van Jacques d’Ancona, ambassadeur van Gekleurd Grijs. Bezoekers aan het festival kunnen gratis meedoen aan workshops dans, zang, yoga, brandschilderen en film. Naast deze workshops is er van alles te beleven, zo is er een culturele markt, kunnen bezoekers op de foto bij de Kiekjeskar, zijn er diverse kleine exposities en is levend standbeeld Mad Hatter te bewonderen. Daarnaast zijn er verschillende optredens van de Emmense liedjeszanger Isa Zwart, The Serenade Sisters, het Flamenco-duo Ilona Ali en Pascal Binneweg, The Woodies, Rôner Singers en Marinus Scholten op piano. Het Gekleurd Grijs Festival is onderdeel van Gekleurd Grijs in Actie!, een maand met culturele activiteiten speciaal voor senioren. De hele maand april vinden op verschillende locaties in Drenthe speciaal voor senioren workshops, voorstellingen, films, lezingen en rondleidingen plaats. Deze activiteiten worden georganiseerd door zowel culturele organisaties als individuele kunstenaars. Gekleurd Grijs in Actie! en het Gekleurd Grijs Festival zijn mogelijk dankzij de provincie Drenthe, gemeente Emmen, Fonds voor Cultuurparticipatie, RTV Drenthe en Lang Leve Kunst.

Auteur

Redactie