Gees heeft nieuw dorpslogo en nieuwe site

GEES

Tijdens de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Gees werd het nieuwe dorpslogo onthuld. Het logo is gemaakt naar een idee van Willem Anninga.

Hij was één van de deelnemers aan de prijsvraag die midden vorig jaar werd uitgeschreven. Zo’n vijftig mensen stemden en het ontwerp van Anninga werd als beste verkozen en verder uitgewerkt. Dit uitgewerkte logo werd gisteren gepresenteerd, samen met een nieuwe dorpswebsite. Willem Anninga: “De filosofie achter het Gees logo is om een kenmerkend beeld van Gees op te roepen van de willekeurige situering van de boerderijen onder een groen dak van eikenbomen. De wijze uil kijkt toe om het dorp zo goed mogelijk als karakteristiek dorp in stand te houden. Uilen komen ook regelmatig voor in Gees. In verschillende schuren staan uilenkasten.”

Prijsvraag

Voor sommige dorpsbewoners is het nieuwe logo even wennen. Jarenlang was de zwerfkei, die voor het gelijknamige partycentrum ligt, onderdeel van het logo en de slogan Gees, een kei van een dorp. Omdat veel mensen een mening over het dorpslogo hadden, werd een prijsvraag uitgeschreven zodat alle dorpsbewoners in de gelegenheid waren mee te stemmen.

Nieuwe geesweb.nl

De vormgeving van het nieuwe logo was de basis voor de ontwikkeling van een nieuwe dorpssite. De vorige site werd zo’n tien jaar geleden gemaakt door (inmiddels) oud-dorpsbewoner Cor Knijnenburg. Hij was jarenlang beheerder van de dorpssite. Die site was na al die jaren toe aan modernisering. Samen met het bedrijf Wieswies uit Sleen werd door dorpsbewoner Gert de Groot een nieuwe dorpssite gemaakt. Voor de vormgeving en de inhoud werd aangesloten bij de dorpsvisie van Gees en het thema ‘de sfeer van Gees’.

Wonen en toerisme

Omdat de zoekmotieven van inwoners of toekomstige inwoners en die van toeristen verschillen, is de nieuwe dorpssite opgedeeld in ‘wonen in Gees’ en ‘toerisme in Gees’. In beide categorieën is heel veel actuele informatie te vinden, bijvoorbeeld over overnachten, eten en drinken, cultuur, natuur en activiteiten. Maar ook staat er informatie over bijvoorbeeld de historie van het dorp, alle verenigingen en evenementen.

Foto’s

Op de nieuwe dorpssite zijn veel foto’s te vinden. In het fotoalbum zijn foto’s van nu tot en met 2008 terug te kijken. Ook is er een link naar het historisch fotoarchief waarop vele prachtige plaatjes van de karakteristieke oude boerderijen in het dorp. De nieuwe site www.geesweb.nl is sinds eind maart in de lucht. Op de site staat ook uitgebreide informatie over het nieuwe dorpslogo.

Auteur

Redactie