Vreugdevol paasvuur in Weiteveen | Op de voorpagina

WEITEVEEN

IJsvereniging De Döörlopers liep al enige tijd warm voor het paasvuur in Weiteveen, maar zondagavond was het dan eindelijk zover in het veendorp.

De ijsclub hield steevast een wedstrijd fierljeppen in Weiteveen, maar de aandacht werd dit jaar volledig verlegd naar het vreugdevuur. De schans voor het fierljeppen is dan ook met de grond gelijk gemaakt. Via een loting tijdens het zoeken naar paaseieren werd bepaald wie van de kinderen de bult in de hens mocht steken.

De Treffers

Muziekfans kwamen ook aan hun trekken tijdens het paasvuur. Jongens en meiden uit Weiteveen die in diverse bands spelen, stonden zondagavond immers op het podium. Verder vermaakte ook De Treffers - een band uit de jaren tachtig - de toeschouwers. Deze formatie uit Weiteveen speelde voorheen vele zalen plat, weet preses Bennie Menke van De Döörlopers. De ijsvereniging organiseerde het paasvuur bij de ijsbaan voor de vierde achtereenvolgende keer.

Auteur

Redactie