Schilderij Emmenaar op Amerikaanse ambassade

EMMEN

Een bijzondere dag vorige week maandag voor Piet van Wingerden uit Emmen. Hij mocht namelijk naar de opening van het nieuwe pand van de Amerikaanse ambassade in Wassenaar, om zijn schilderij op te hangen.

De Amerikaanse ambassade verricht al wel twee maanden werk op die locatie, maar het in gebruik nemen was echter nog niet officieel afgetrapt. Er waren veel toespraken van overgevlogen Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders en van de burgemeester van Wassenaar, die allen de ‘bijzondere eeuwenoude band’ tussen Amerika en Nederland benadrukten. Ook was er dus nog een moment voor Piet van Wingerden uit Emmen die zijn schilderij Battery Park New York - met daarop de Twin Towers - overhandigde aan Pete Hoekstra, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland.

Auteur

Redactie